Masterclass ronde 2

 

Ronde 1     Ronde 2    

 

Tijdens masterclass ronde 2 staan de HR-voorwaarden op het gebied van opleiding en ontwikkeling centraal:

2.1

Continu feedback als voorwaarde voor continu leren

 

 

Het digitale tijdperk vraagt om veranderkrachtige teams en organisaties. Van leiders en hun collega’s wordt hetzelfde verwacht: een Growth Mindset. Hoe realiseer je een cultuur van groei, persoonlijke ontwikkeling en feedback? En wat zijn de valkuilen? Wat te doen met de klassieke HR-instrumenten zoals beoordelingsgesprekken? Jan Kwint zal hierop ingaan. Hij is o.a. auteur van een boek over de Psychologie van Veranderkracht: ‘Ik ben Erica’.

2.2

Het verschil maken met betrokken medewerkers

In deze masterclass krijg je inzicht in het effect van betrokkenheid, engagement en bevlogenheid. U krijgt handvatten aangereikt om het 'engagement' van medewerkers te vergroten en leert hoe een lerende professional kan leiden tot een lerende organisatie. Na de sessie kun t u aan de slag om betere resultaten te bereiken, ziekteverzuim terug te dringen en een 'beste werkgever' te worden.

Maarten Fijnaut, Trainer, coach, adviseur bij Leeuwendaal/Higher 
 

2.3

Leidinggeven aan leerhonger

 

 

Ze moeten wel leren, maar willen ze ook? Terwijl leren juist afhankelijk is van enthousiasme. Wie niet wil leren, leert immers niet. Wat kunt u als leidinggevende doen om de leerhonger bij medewerkers te stimuleren? Een interactieve masterclass met veel zeer concrete voorbeelden en aanpakken.

Spreker: Managementgoeroe Jeroen Busscher, strateeg, auteur van het boek 'De Leer(r)evolutie'