Masterclass ronde 2

 

Ronde 1     Ronde 2    

 

Tijdens masterclass ronde 2 staan de HR-voorwaarden op het gebied van opleiding en ontwikkeling centraal:

2.1

Continu feedback als voorwaarde voor continu leren

 

 

Het digitale tijdperk vraagt om veranderkrachtige teams en organisaties. Van leiders en hun collega’s wordt hetzelfde verwacht: een Growth Mindset. Hoe realiseer je een cultuur van groei, persoonlijke ontwikkeling en feedback? En wat zijn de valkuilen? Wat te doen met de klassieke HR-instrumenten zoals beoordelingsgesprekken? Jan Kwint zal hierop ingaan. Hij is o.a. auteur van een boek over de Psychologie van Veranderkracht: ‘Ik ben Erica’.

2.2

Het verschil maken met betrokken medewerkers

In deze masterclass krijg je inzicht in het effect van betrokkenheid, engagement en bevlogenheid. U krijgt handvatten aangereikt om het 'engagement' van medewerkers te vergroten en leert hoe een lerende professional kan leiden tot een lerende organisatie. Na de sessie kun t u aan de slag om betere resultaten te bereiken, ziekteverzuim terug te dringen en een 'beste werkgever' te worden.

Maarten Fijnaut, Trainer, coach, adviseur
 

2.3

Leidinggeven aan leerhonger

 

 

Ze moeten wel leren, maar willen ze ook? Terwijl leren juist afhankelijk is van enthousiasme. Wie niet wil leren, leert immers niet. Wat kunt u als leidinggevende doen om de leerhonger bij medewerkers te stimuleren? Een interactieve masterclass met veel zeer concrete voorbeelden en aanpakken.

Spreker: Managementgoeroe Jeroen Busscher, strateeg, auteur van het boek 'De Leer(r)evolutie'