Bekijk alle sessies in masterclass ronde 1 & ronde 2:

De actuele thema's worden behandeld in een masterclass van een uur die telkens eindigt met een centrale vraag waarover u met elkaar in debat gaat om elkaar verder te helpen het onderwerp binnen de organisatie te implementeren.

1 . 1

Gamification

Masterclass Serious Gaming
> Serious Gaming, dé toekomst
> SeGa-Canvas, dé methodiek
> Design, hét instrument

Een serious game is een spel met een ander primair doel dan puur vermaak. Het vermaak in een serious game dient om de beleving te versterken en daarmee ook de overdracht van informatie. Daartoe worden de doelen impliciet ingebouwd in het spel, zodat de speler volledig kan opgaan in het spelen. Serious Gaming wordt genoemd als dé toekomst als het gaat om het trainen van specifieke vaardigheden en kennis.

Aan de hand van het SeGa-Canvas van dr Hylke van Dijk, vertellen Jeffrey Meijer en Justin van Vliet over de mogelijkheden van serious gaming, waarom serious gaming interessant is als leermethode én aan welke eisen een goede serious game moet voldoen om structureel bij te dragen aan oplossingen voor verandervraagstukken. Een groot gedeelte van de masterclass wordt gebruikt met het invullen van een SeGa-Canvas voor uw eigen organisatie.

Jeffrey Meijer & Justin van Vliet

Jeffrey Meijer en Justin van Vliet zijn oprichters en eigenaren van Friesland Boeit. Friesland Boeit is expert in het bereiken van bedrijfsresultaat door middel van de escaperoom. Door trainers, videoanalisten en gedragswetenschappers uitermate geschikt voor teambuilding, training, reflectie en rapportages. In co-creatie met onderzoekers van de NHL Stenden hogeschool werd een theoretisch analysemodel ontwikkeld om vaardigheden zoals samenwerken, communicatie en leiderschap te meten. In opdracht van overheden, zakelijke dienstverleners en zorginstellingen maakte Friesland Boeit de afgelopen twee jaar verschillende serious games op maat. In 2017 zijn Jeffrey en Justin uitgeroepen tot meest innovatieve ondernemers van Noord-Nederland.

1 . 2

Microlearning

> Wat is microlearning en wat is het niet?
> Wat heeft u nodig voor het maken van microlearning
> Hoe start u met microlearning?

Microlearning is een vorm van leren die we steeds vaker zien en die steeds vaker wordt ingezet. Wat is het precies en hoe werkt het? Hoe zet u het in en wat kunt u ermee bereiken? Is het meer dan een performance support oplossing? Mensen komen in de leerstand doordat de microlearning urgente vragen direct oplost. Het werkt krachtig voor het bestendiging van een formele training of elearning. Waar moet u bij stil staan als u microlearnings gaat maken?

Doe mee met deze workshop en krijg inzage in de kracht van microlearning zodat u het ook gaat inzetten in uw leertrajecten.

Helma van den Berg

Helma van den Berg is microlearning expert en verzorgt Masterclasses bij bedrijven die willen starten met het maken van microlearnings. Daarnaast neemt ze met haar bedrijf Let’s Learn! microlearning solutions maakprocessen over en adviseert ze hoe microlearning te implementeren. Van den Berg is al ruim acht jaar actief in de online leren wereld. Ze was één van de drijvende krachten achter het succes van HEMA academie en zet haar opgedane ervaring in voor het verkondigen van de microlearning boodschap. Haar doel is om iedere medewerker per dag 3 minuten aan het leren te krijgen.

1 . 3

Betekent performance support het einde van leren?

Betekent performance support het einde van leren?

> Krijg inzicht in de verandering van leren naar informeren;
> Zie welke invloed performance support op leren binnen organisaties heeft;
> Leer hoe jouw organisatie de meest optimale vorm van performance support toepast.

In de huidige maatschappij is scholing bij bedrijven onmisbaar. Termen als Performance Support, 70:20:10 en Virtual Reality zijn niet meer weg te denken. Onderzoeken wijzen uit dat het trainen en opleiden van medewerkers positief bijdraagt aan hun betrokkenheid en productiviteit. Veel organisaties zijn daarom al actief bezig met scholing van hun personeel en het optimaal beschikbaar stellen van de juiste informatie. Toch zijn lang niet alle organisaties op de hoogte van de mogelijkheden die nieuwe technologie kan bieden bij het opleidingstraject. Juist in een tijd als deze, waarin garantie op een baan geen vanzelfsprekendheid is, moet je als professional inzetbaar blijven.

Ervaar in deze sessie wat het belang is van persoonlijke ontwikkeling en hoe je medewerkers met behulp van nieuwe technieken kunt ondersteunen en motiveren bij hun persoonlijke ontwikkeling.

Hans Schuurmans

Als rasechte ondernemer ging Hans Schuurmans in 2008 de uitdaging aan om online leren op een andere manier aan te bieden in de markt en dat lukte. In korte tijd is SkillsTown uitgegroeid tot de grootste online opleider van Nederland. De visie van Hans is inspirerend en vernieuwend. Hij is gefascineerd door de vele veranderingen om hem heen en weet als de beste welke impact deze veranderingen hebben op de wereld. Of het nu gaat om 3d printing, smartglasses of leren via virtual reality, Hans kan de ontwikkelingen duiden en plaatsen in het heden. En als (mede-) auteur van boeken over leren en ontwikkelen is hij niet voor niets een veelgevraagd spreker.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.